Karri Ollila

Helsinkiä ja Vihreitä ei ympäristö kiinnosta

Malmin  lentokenttä on turvetta, liejusavea sekä rikkihapposavea. Helsinkiä tai Vihreitä ei kiinnosta liito-oravat tai sementin valmistuksen ympäristörasitus. Sementin valmistus on lentoliikennettä suurempi energian kuluttaja. Asia ei kuulu Vihreille tai Helsingille, koska sementtiä ei valmisteta Helsingissä. Emmakarien ja sinnemäkien logiikka on pettämätöntä. Hesalaisten syömän ruuan tai vientiteollisuuden tulojenkin rasitus on aina jossain muualla, koska vain nautinta tehdään Helsingissä. 

Malmin paaluttamiseen on arvioitu käytettävän teräsbetonipaaluja 14000 km, eli paalut peräkkäin asetettuna ulottuisivat helposti Australiaan saakka.  Nyt hei järkeä! Teidän soijanakit tai kauramaidot eivät ikinä korvaa aiheuttamaane ympäristökatastrofia. 

Jos Malmi meinataan oikeasti rakentaa, niin ajakaa savi vaikka Sipooseen ja täyttäkää kuoppa Helsinki-Tallinnana tunneli-työmaan kivellä. Tuossa paalutuksessa ei ole järjen vihentä eikä mitään tekoa ympäristön kanssa.  Parasta olisi säilyttää Malmin kenttä ja olla väkisin asumistuella houkuttelematta työelämän ulkopuolista väkeä valmiista asunnoista Helsinkiin. 90% Suomesta hiljenee valtapolitiikkanne seurauksena. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Miten sait tähän vihreät liitettyä kun eix tää Malmin lentokentän alasajo ole nimenomaan kokoomuksen ja Vapaavuoren, Suomen seuraavan presidentin, proggis:

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006060171.html

Käyttäjän Karriollila kuva
Karri Ollila

Siten että jos ympäristö vihreitä moraaliposeerajia kiinnostaisi, niin kyllä he olisivat marssimassa ja nostattamassa joukkohurmosta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Miksi et tee sitä itse, jos asia on sinulle tärkeä? Ihan naurettava ja turhaa vinkua, että mikseivät jotkut toiset tee.
Sivustavalittajat ne vasta moraaliposeeraajia ovatkin.

Käyttäjän Karriollila kuva
Karri Ollila Vastaus kommenttiin #6

Malmi sinänsä ei ole minulle tärkeä. Tulin vain osoittaneekseni sen, että eniten ilmastohysteriaa lietsovat ovat valtapyrkimystensä sokaisemina valmiita kestämättömiin ratkaisuihin ja kaksinaismoralismiin. Jos pormestarilla "tyttöystävineen" olisi halua ympäristötekoihin, niin asumistuen/harkinnanvaraisen asumistuen ehtoja kiristettäisiin. Tällöin tukioptimointi ei ajaisi ihmisiä Helsinkiin, vaan työelämän ulkopuolella olevat ihmiset jatkaisivat asumistaan valmiissa taloissa maakuntakaupuneissa tai maaseudulla. Luonnolliselle muuttoliikkeelle riittää kelvollista rakennusmaata.
Asumistuella Buustatulle muuttoliikkeellekkin riittä maata ilman järjetöntä paalutussessiota. Tuollaiseen Suomen (ja varmasti Pohjois-Euroopan) suurimpaan paalutusurakkaan on vaihtoehtoja. Tallinnan tunnelin louheelle on joka tapauksessa etsittävä sijoituspaikka- tai vähintäänkin suunnitelma siinä tapauksessa,että tunnelikin torpataan (varmasti sekin vihreiden toimesta).
Mitä paalutukseen tulee, niin isommat talot perustetaan aina kallioon tai kantavaan moreeniin. Jos kallio ei ole pinnassa, niin kuorma kannatetaan kalliosta/kantavasta moreenista paalujen avulla. 70-luvun lähiöt (esim Pihlajamäki, Jakomäki, KOntula ym9 on rakennettu ilman paalun paalua kallioille. Helsingistä itään on kantavaa maata vaikka kuinka. Suolle tai lillinkisaven päälle ei rakenna kukaan järkevä mitään muuta kuin ehkä lentokentän.. Kylmä ilma käyttäytyy kuten vesi: se painuu alavalle alueelle.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kyllä Sinnemäki on vähintäänkin oman kortensa kekoon kasannut. Niitä asuntoja kun saisi hänen halujensa mukaan Kehä I:n sisälle, vaan kun ei ole kelvannut.
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/malmi-vai...
https://www.vihrealanka.fi/uutiset-kotimaa/helsing...

X

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#1:
Voisikohan asiaan vaikuttaa se yksinkertainen tosiasia, että kaupunkisuunnittelun ja rakentamisen toimiala on vihreiden rootelissa?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Tämä sementin valaminen on kyllä yksi vuosikymmenen koomisimmista vedoista. Iso osa pääkaupunkiseutua on maapohjaltaan paalutusta vaativaa, joten rakennetaan talot sitten minne tahansa, vaaditaan suurin piirtein saman verran sementtiä. No, tuon lentokentän puolustajilta tulee aika ajoin näitä kummallisuuksia.

P.S. itse olen täysin puolueeton jupakassanne, rakennatte asuntoja tai pidätte lentokentän, samapa tuo minulle. Mutta huomauttaisin, että viestintästrategianne asiassa on ainakin minun silmissäni lähinnä vastemielistä.

Käyttäjän Karriollila kuva
Karri Ollila

Mitä koomista siinä on? Betonin valaminen ei juuri syö energiaa, vaan sementin valmistus (ei sementtiä valeta). Sementtiteollisuudessa kalkkikivi kuumennetaan 1400 asteiseksi. Sementin valmistuksen energiarasitus Suomessa on samaa luokkaa kuin autoliikenteen. Suolle rakentamisessa tuo Austraaliaan ulottuva paalupötkö on vain lisärasitus. Rakennuksiin menee lisäksi vähintään toinen ja kolmas mokoma. Suolle rakentaminen on muutenkin hölmöä- siellä on kylmää ja kosteaa. Lisäksi on vielä tuo myrkyllinen maa-aines. Yritän kuvata ulkokultaisuutta: me käytämme tuotteita ,joita valmistetaan muualla. Nuo muualla olevat syyllistetään, jotta saisimme kokea olevamme parempia ja puhtaampia. Sama logiikka kuin energiaintensiivisen teollisuuden ajamisessa Kiinaan. Käytämme terästuotteita, mutta teollisuus ajetaan pois Suomesta ja Euroopasta. Kiinassa saman tuotteen valmistus vaatii 3 kertaa enemmän energiaa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Ihanko oikeasti kuvittelet, että vaihtoehdot ovat, että rakennetaan malmi tai ettei noita taloja rakenneta minnekään ja siihen liittyvää paalutustarvetta ei synny? Vain tällä oletuksella "luonnonsuojelullinen" näkökulmasi olisi jossain määrin mielekäs.

Ei, olen oikeasti jos sen verran kyllästynyt teikäläisten vääristelevään, yhteen tahoon keskittyvään syyttelyyn ja satuiluun että sait tällä kirjoituksella tehtyä minusta malmin lentokentän vastustajan. Valitettavasti lienen unohtanut tämän muutamassa päivässä jolloin lienen taas neutraalilla linjallani aika pian. Mutta kenties käyttäytymisellänne muistutatte minua miksi olisi hyvä jos koko kenttä korvattaisiin asuinalueella.

Ja ehkä ollilan avausta avaa hieman tämä hesarin artikkeli: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006060415.html?...

Eli onko tämä koko jupakka osa keskustan vaalikamppailua. Tosin Ollila taitaa aikaisempien blogiensa mukaan kumartaa enemmänkin perussuomalaisten suuntaan.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #11
Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #14

Mielipiteet malmista ovat olleet jakautuneet käsittääkseni miltei kaikissa puolueissa. Eikä se nyt varsinaisesti ole uutinen. Sivusta seuranneena olen vain kummastellut malmin lentokentän puolustajien kummallista taktiikkaa, ikään kuin yrittäisivät tekemällä tehdä mm vihreistä kentän vastustajia kummallisilla ulostuloillaan.

Jos oikeasti yrittäisivät vakuuttaa vihreitä kentän tarpeesta, niin tuutista pitäisi tulla ihan muuta kuin yrityksiä syyllistää vihreitä ja yrittää luoda juopaa vihreiden sisälle. Oikea suunta olisi ollu kaiken sen tiedon kaivaminen mitä tulevaisuuden pienilmailun suhteen on visioitu. Olisivat tuoneet esille sähkökäyttöisen ilmailun kehittämistä yms.

Mutta taitaa olla niin, että monelle kentän puolustajalle hyökkäykset vihreitä vastaan on ollut tärkeämpää kuin oikeasti voittaa ääniä kentän säilyttämisen puolelle. Tai sitten ovat heikosti psykologiaa hallitsevia tolloja jotka uskovat julkisen painostamisen tehoavan. Oli miten oli, lentokentän puolustajat ovat mokanneet tässä asiassa, ainakin jos tavoite tosiaan on ollut yrittää puolustaa lentokenttää.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #16

Kyllähän se julkinen painostaminen Koijärvelläkin tehosi. Malmin puolustajat tosin ovat tähän mennessä pärjänneet ilman itsensä sitomista ketjuilla.

X

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko Vastaus kommenttiin #11

Minä ainakin kuvittelen ihan oikeasti. Olen nimittäin onnistunut rakentamaan (okei rakennuttamaan) taloni ilman, että on pitänyt paalun paalua juntata maahan. En tiedä, mutta arvaan, että näin on laita useimpien pientalojen ja osan isommistakin.

Ollila kiinteistöguruna osannee sanoa, jos olen väärässä.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #11

Jo villin ja vapaan, so. moderoimattoman internetin keskustelujen aikaan opin, ettei meidän "landepaukkujen" (vaikka asuinkin tuolloin Oulussa) tule milläån muotoa puuttua Helsingin ja helsinkiläisten rakentamis- ja kaava-asioihin. Tässä asiassa tosin vastavuoroisuus ei tuolloin toiminut.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #11

#11:
"Ihanko oikeasti kuvittelet, että vaihtoehdot ovat, että rakennetaan malmi tai ettei noita taloja rakenneta minnekään ja siihen liittyvää paalutustarvetta ei synny?"

Ihanko oikeasti tarkoitat, että rakennuspaikka ei mitenkään vaikuta pohjarakentamiseen, sen enempää sen vaatimaan paalutukseen kuin maamassojen siirtookaan?

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Koskahan vihreät älyävät, että Malmille on rakennettava tuulimyllypuisto?

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Taas yritetään valkopestä vihreitä kuten monesti aikaisemminkin.

Helsingin uusi yleiskaava joka hyväksyttiin v.2016 on Helsingin Kaupungin Kaupunkiympäristön toimialan laatima. Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Kaupunkiympäristön toimiala kuuluu puolestaan Kaupunkiympäristöstä vastaavan apulaispormestari Anni Sinnemäen (vihr.) vastuualueeseen.
Toimialan tärkeimmistä päätöksistä vastaavalla kaupunkiympäristölautakunnalla on ympäristö -ja lupajaosto sekä rakennusten ja yleisten alueiden jaosto.

Helsingin uusi yleiskaava joka on kiistatta vihreän aatteen visio hyväksyttiin Vihreitten, Kokoomuksen, SDP:n ja Vasemmistoliiton äänillä.

Uudessa yleiskaavassa sinetöitiin Malmin historiallisen lentokentän kohtalo.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Heikkinen jatkaa samaa puutaheinää kuin omassa blogissaan. Vaikka tunnen tiettyä myötähäpeää, niin oikaisen kuitenkin sen verran, että Helsingissä kokoomus on edelleen johtava puolue ja puoluekenttä sen verran sirpaloitunut, ettei yksikään puolue voi sanella visioitaan ei yleiskaavaan eikä kyllä muuallekaan.

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Voit jakaa myötähäpeäsi aivan oman itsesi kanssa. Sinulla näyttää olevan luetun ymmärtämisessä vaikeuksia...ahaa, et tietysti usko "väärinajattelijan" juttuja. Siispä tässä faktoja:

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallint...

https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/organisaat...

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/448789-y...

Kai Pekkala

Ilmailun ystävänä olen mukana tukemassa Malmin kentän säilyttämistä ilmailu käytössä. Kun harpin piikin tökkää esim. kolmen sepän patsaan kohdalle, ja piirtää kaaren Östersundomista pohjoisen kautta länteen alueen sisään jää varmasti alueita joille on helpompi rakentaa kuin Malmille. Eikä välttämättä törmää rikkihappo saveen, joka on ongelmajätettä. Kun tarkastelee vaikkapa läntistä naapuria, ei heti tule mieleen sellaista hölmön tölväystä, että toiminta kelpoiselle lentokentälle olisi pakolla pitänyt rakentaa asuntoja??!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tarkentaisin väittämääsi siten, että Helsingin vihreitä gryndaaminen kiinnostaa enemmän kuin ympäristö. En hyväksy tulkintaasi kattamaan koko Vihreää liittoa. Puolue on edelleen selkeästi ympäristöpuolue. Helsinkiläisetkin vihreät ovat ympäristöstä hyvinkin kiinnostuneita, kunhan se ei häiritse gryndaamista kaupungin rajojen sisäpuolella.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

Vihreiden alue-, maaseutu-, ympäristö- , maankäyttö- ja asumispolitiikkaa kriittisesti arvioitaessa nousee lähes aina esiin tämä - ei me, mutta kun ne Helsingin vihreät.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0544b393-7922-4...

Kuitenkin on olemassa vain yksi rekisteröity puolue Vihreät. Tätä puoluetta johdetaan Helsingistä ja se vähät välittää muun Suomen hyvinvoinnista mitä tulee ihmisiin, ja pääkaupunkiseudun hyvinvoinnista, mitä tulee luontoon ja ympäristöön.

Kun tästä arrogantista klubista joku sanoo jotain riittävän idioottimaista, kuten että ainoa syy asua maalla on se, että siellä saa harrastaa insestiä ja vaimon hakkaamista, löytyy jostain joku kolmesta vihreiden harrastekehon edustajasta kertomaan, että ei ole totta, me Maaseutu- ja erävihreissä...

Aivan, mutta puolueen johto ei ole kuullut mistään Maaseutu- ja erävihreistä eikä tiedä sen olemassaolosta eikä mielipiteistä ja jos se sattuisi vahingossa jotain tietämään, sitä ei kiinnostaisi.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Teppo, vähennän tietämättömyyttäsi, mutta epäilen kyllä, että se ei vaikuta mämminsitkeään, ennakkoluuloiseen vihervihaasi:
Vihreillä on 534 kunnanvaltuutettua 189 kunnassa, joissa asuu noin 90% suomalaisista. Mitä Vihreiden johtamiseen tulee, niin viimeisen sanan sanoo puoluekokous ja siellä valittu valtuuskunta. Helsingillä on 10 edustajaa 43:sta.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko Vastaus kommenttiin #24

Kiitos, Esa, sekä tiedosta että erinomaisesta kielikuvasta. Itse en kuitenkaan koe vihaavani vihreitä enkä ihmisiä yleensäkään, mutta kieltämättä olen mämminsitkeä kritisoidessani tuota johtavaa populistipuoluetta ja sen arroganttia itsekeskeisyyttä.

Olen jossain määrin ollut ennenkin tietoinen siitä, että myös Helsingin ulkopuolella on vihreitä, varsinkin Espoossa. Myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella heitä on, mutta joko heidänkin mielipiteensä kirjoitetaan Fredrikinkadulla Helsingissä tai sitten heidän maailmankuvansa todellakaan ei eroa mitenkään siitä betoninharmaasta maailmankuvasta, johon eivät mahdu maaseudun elinkeinot, uusiutuvien luonnonvarojen hyödyntäminen, edes maalla asuminen ja kaikkein vähiten luonnon ja ympäristön suojelu silloin, kun se edellyttäisi itseltä joitain toimenpiteitä.

Toisten luontoa on kiva suojella, mutta me täällä Stadissa vedämme asfalttia puistojen päälle, paalutamme Malmin lentokenttäalueen, kippaamme saastuneet lumet mereen ja ajamme sinne myös täyttömaata, että saadaan rakentaa uusia merenrantalähiöitä. Te maalaistollot, viekää saastuttavat saunanne kauemmas rannasta. Myös siellä Porvoossa!
– ja Porvoossa nyökätään hyväksyvästi.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Näin tuntuu olevan gryndaamisen suhteen. Puolue oli aikaisemmin vihreä puolue, mutta ei ole sitä enää. Moni vasemmistolainen on löytänyt sieltä uuden poliittisen kodin. Valta on sokaissut myös ajattelua. Koijärven vihreistä on pitkä matka näihin pääkaupunkiseudun nykyvihreisiin. Oma ”suojelu” on astunut monella luonnonsuojelun tilalle. Siinä vähät välitetään edes linnuista, kuten oheinen lainaus osoittaa.

Malmin lentokentän ympäristö on tärkeä lintujen suojelualue. ”Malmin lentokenttä on merkittävä alueellinen lintuparatiisi avoimuutensa ja aluetta ympäröivän turva-aidan ansiosta. Kentän niittyalue on äärimmäisen uhanalaisen heinäkurpan merkittävimpiä syyslevähdyspaikkoja Suomessa, ja siellä tavataan useita EU:n lintudirektiivin I liitteessä mainittuja lajeja, joiden suojeluun tulee kiinnittää erityistä huomiota. Riippumattomien asiantuntijoiden kesällä ja syksyllä 2015 toteuttamissa alustavissa kenttätutkimuksissa todettiin Malmin lentokenttäalueen olevan myös useiden Euroopan unionin luontodirektiivin liitteen IV(a) yksilöimien, tiukkaa suojelua edellyttävien nisäkäslajien elinympäristö ja lajirikas perhosniitty” (Wikipedia).

Toivon vilpittömästi, että tuleva eduskunta säätää erityislain, jolla tämä arvokas kenttä otetaan valtion suojelukseen. Tässäkin asiassa on hyvä olla ”jalat maassa ja älli päässä.”

Ilmailumuseo olisi hyvä sijoittaa Malmille, joka itsessään on jo osa suomalaista ilmailuhistoriaa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Helsinki-Malmin_lent...

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Börje, oletan että kommenttisi on tarkoitettu minulle. Jos näin on voin vastata että olen valmis tarkentamaan kantaani erityisesti maaaseudun Vihreiden osalta, heillä on paljon hyviä ajatuksia mm. luomuviljelystä ja maaseudun elvyttämisestä.
Nämä Helsingin Betonitautia potevat ovat oma lukunsa ja mielestäni erkaantuneet ekologisesta elämäntavasta ja luonto- ja kulttuuriarvojen säilyttämisestä kauaksi ulkoavaruuteen. Niin, ja Uuden Suomen blogien perusteella Sipoostakin löytyy eräs Vihreä jolla ei ole tapoja.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kommentti oli tarkoitettu Karrille, joka veti blogissaan mutkat suoriksi. Itse olen Uudenmaan vihreiden hallituksessa ja tunnen alueeni toimijoita melko hyvin. Edes Espoossa ja Vantaalla ei ole samanlaista häröilyä kuin Stadissa. Muusta Uudestamaasta nyt puhumattakaan.

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Asia vilpitön, kiitos oikaisusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset