Karri Ollila

Subsidiariteetti on susi

EU:n läheisyysperiaatetta on kidutettu hengiltä- odottaako jo niskalaukausta?

 

Merimetsot, sudet ja valkoposkihanhet ovat ehkä näkyvämpiä esimerkkejä lajeista, joiden metsästyksessä luvitus tulee siirtää maanomistajan ja paikallisen riistanhoitopiirin tehtäväksi. Lupien anominen Helsingistä tai Brysselistä osoittaa välinpitämättömyyttä luontoa ja luonnon kokonaisuttaa kohtaan. 

Merimetso tuhoaa omaisuutta ja herkkää saaristoluontoa. Sudet ajavat niin pelastustehtäviä hoitavat metsästäjät koirineen kuin metsäpeuratkin ahtaalle. Metsäpeurakanta on ollut hälyyttävän uhanalinen jo pitkään, mutta se ei susiromantikkoja tai EU:ta kiinnosta.  Peltojen ja puistojen tuholaisena esiintyvät hanhet ja joutsenet kaipaisivat monella alueella myös vastuullista kannanhoitoa. 

Metsästysasioissa ei ole vapaan kaupan, liikkuvuuden tai pääoman liikkuvuuden esteitä. EU:n tulisi keskittyä perusvapauksiensa ylläpitoon eikä paikallisten kulttuurien tuhoamiseen. 

Asedirektiivin toimeenpano tekee laillisesti (usein valtiolta) hankituista aseenosista laittomia ja omistajistaan rikollisia. Johtaako asedirektiivin toimeenpano uuteen asekätkentään vai laillisesti hankitus omaisuuden menettämiseen korvauksetta. Aseluvituksessa on muutenkin päästävä henkilökohtaisiin aselupiin, nykyisestä asekohtaisesta luvituksesta.  Metsästäjä tietää itse, mitä aseita tarvitsee.  Viisaus ei asu Brysselissä, eikä Helsingissä. 

Paikallisissa asioissa päätökset on tehtävä paikallisesti ja siitä suomalaisten meppien on pidettävä kiinni. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Eikös nuo vaalit jo menneet, siis avaus jälkijättöinen?
En ole koskaan tuntenut aselupakäytäntöä ongelmalliseksi. Minulla on kaksi lyhyttä ja kolme pitkää aseetta. En ongelmia koskaan ole havainnut-
Poliitikot ja siksi haluavat aina varsinkin näistä aseista hakevat keppihevosia kuin pikkutytöt maatalousnäytösten keppihevoskisoissa.

Käyttäjän Karriollila kuva
Karri Ollila

Miten niin jälkijättöinen? Ongelma ei ole mihinkään poistunut. Ei villieläin välitä vaalituloksesta. Metsäpeuran vasat tulevat syödyiksi vaalien jälkeenkin. Eikä läheisyysperiaatteen murentaminen ole poistunut liittovaltiokiihkoisten agendalta.

Siinä mielessä on tietty jälkijättöinen, että asedirektiivistä on päätetty. Ajankohtaista on se, että nämä asiat eivät pitäisi kuulua vapauksia puolustavalle euroopalaiselle yhteisölle. Ajankohtaista asia on siltäkin osin, että monista tehdään rikollisia tietämättä. Jos olet ostanut vaikkapa keräilyesineen, johon kuuluu pitkä lipas, niin kaikki aseluvat ovat vaarassa. Ei tuo minuakaan koske. Ei se silti tarkoita, etteikö epäkohdista saisi puhua.

Eurovaalit ovat muutoin vasta tulossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset